Fake it till you make it

30 jan

Mange mennesker (inkl. mig selv tidligere og stadig en gang i mellem) bruger alt for meget energi på at fokusere på negative ting i dagligdagen. Disse negative tanker kan medføre, at man præsterer dårligere og derved ikke er det bedste, som man har potentiale til at være, det kan skubbe andre mennesker væk, fordi det bliver trættende i længden at høre på typer, som konstant brokker sig og yderligere resultere i, at man desværre bliver et rigtigt ulykkeligt menneske.

For mit vedkommende handlede det meget om, at jeg var for snæversynet – jeg så “negative” ting fra kun negative vinkler. Det er måske meget naturligt at gøre sådan, men som regel er der faktisk et eller andet positivt udbytte, selvom det i begyndelsen ikke lige er til at se.  Jeg prøver så vidt muligt at se det positive i negative ting – jeg ændrer altså en negativ ting til at være så positivt som muligt.

TristEt eksempel kunne være:
…at man som studerende kan have nogle måneder, hvor budgettet er ekstra stramt. Jeg kunne vælge konstant at brokke mig og være irriteret over det, endda føle det uretfærdigt, når nu andre har flere penge at gøre godt med end mig.

Hvad ville det føre til? Ville det forbedre min situation? Ville jeg få flere penge mellem hænderne af det? Nej, hvorfor så overhovedet bruge energi på det? Man kunne forsøge at se det fra en anden vinkel. Når man har mange penge kan man have en tendens til at overforbruge, men med få penge, køber man kun det mest nødvendige. Jeg kender i stort omfang til det, at man køber noget, som man slet ikke havde brug for, og derfor ikke får det brugt. Derfor er det måske meget sundt lige at have en måned eller flere, hvor man er omhyggelig med, hvad pengene går til.

Et andet eksempel kunne være:
…at ens medstuderende får 12 til eksamen, og man selv fik mindre. Man kunne begynde en ond tanke-cyklus, om hvor dum man var, føle det var uretfærdigt og have en masse selvmedlidenhed.

Igen, hvad ville det føre til? Intet. Man kunne i stedet vise overskud og være glad for, at ens medstuderende klarede sig godt, og det kunne også være en motivationsfaktor for, at man fremadrettet ville forsøge at gøre det bedre næste gang – måske ved at læse mere op eller gøre nogle ting anderledes. Eller sågar gøre det til en fordel at han/hun fik 12 ved at få gode tips og råd fra personen.

Jeg kunne forsætte med utallige eksempler såsom, at ens lejlighed er blevet opsagt, at man er blevet fyret fra sit job, at man har slået op med kæresten etc. – noget som påvirker og ændrer ens dagligdag, og som man normalt ville forbinde med noget negativt. Man behøver nødvendigvis ikke kun anskue det negativt, men se det som en forandring, hvori nye døre åbnes med utallige muligheder og oplevelser. Det kunne måske også være værd lige at tænke tilbage på andre situationer, hvor man måske ikke har haft det helt let og lige overveje, om det alligevel ikke efterfølgende  har bragt et eller andet positivt med sig? 

Lyv dig selv positiv, og du vil være det
Du er nemlig dine tanker!

Glad

Jeg tror til dels på loven om tiltrækning, som går ud på, at man får hvad man beder om. Den positive energi/vibrationer, som man sender ud, kommer tilbage positive og det samme med de negative. Man skal fokusere på, hvad man vil frem for, hvad man ikke vil have. Hvis man vil have succes på fx jobbet eller i skolen, nytter det ikke noget at sige til sig selv hver dag, at man er en taber. Hellere hverdag sige til sig selv, at man ER succesfuld og faktisk visualisere det, så vil chancen være større for, at det sker, eller at man i det mindste kommer tættere på målet – det er i hvert fald min tro. Det handler dog også om at være realistisk i forhold til, hvad man er i stand til og ikke sætte fuldstændige vanvittige mål (som jeg også har nævnt i et tidligere indlæg) eller for vage mål. Fx “jeg vil være lykkelig” er alt for vagt og relativt – snarere “jeg vil gøre ting, som gør mig glad såsom x, y, z”. Fordi hvis man blot siger, at man vil være lykkelig, jamen så er der jo pludseligt ikke bare ét mål, men mange ting, som skal gå rigtigt før det lykkedes og chancen for at fejle er derfor langt større. Derfor, selvom målet er lykke, kræves der nogle realistiske del-mål for overhovedet at nærme sig det.  En sidste vigtig pointe er også, ikke at se den nuværende som utilfredsstillende, men blot, at det kan blive endnu bedre og fokusere på netop det.

– Shirley

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: