Hvorfor er det lige, at du ikke får, hvad du sigter efter?

9 dec

Svaret er ganske enkelt – ikke simpelt.
Måske sigter du forkert og sætter urealistiske mål for derefter at bonke dig selv i hovedet?

Et af mine yndlingsmottoer er: “Erkendelsen er det første skridt” 

Du skal erkende og acceptere din nuværende situation, før du kan få, hvad du virkelig stræber efter.
Jeg tror desværre, at mange mennesker har svært ved at være ærlige. Vi lever i en verden, hvor det forventes, at du og dit liv er perfekt. Problematikken ligger i, at man også begynder at tro, at det perfekte er den eneste rigtige mulighed!

Hvis jeg nu skulle tage et eksempel fra mit eget liv; mine vægt-issues. Jeg har i så lang tid, som jeg husker tilbage, altid haft en idé om, at mit liv ville være fuldendt, og jeg ville være endegyldigt lykkelig, hvis jeg vejede så og så meget. Jeg ville ikke erkende eller acceptere min krop, som den var. Jeg havde på en måde fremmedgjort den – jeg følte, at det ikke var min krop. I mit hovedet var min krop slank og perfekt.  Uanset hvor meget jeg higede efter at tabe mig, og om det så lykkedes, ændrede det i bund og grund intet eller kun i kort tid, da jeg i stedet blot satte mig et nyt mål, om at jeg skulle smide endnu flere kilo. Man har en idé om, at ens liv ville være fuldendt, og man opnår den helt store lykke, hvis det og det sker, men man glemmer at leve imens, da man ikke kan være ærlig, acceptere realiteten og ikke mindst huske at være taknemmelig.

Jeg kender  nogle (inkl. mig selv), som brokker sig over, at de måske ikke har fået en højere karakter i en eksamen, men måske man lige skulle overveje, om man virkelig havde gjort sit bedste, eller om man har dovnet den lidt for meget? Hvis man virkelig har gjort sit bedste, så kan man ikke gøre meget mere – udover måske at være realistisk og indse, at ens præstation ikke er til bedre. Hvis man på den anden side har dovnet den lidt for meget, så ligger man i bund og grund, som man selv har redt. Pointe; hvorfor dog bruge tid på at være negativ over noget, man alligevel ikke kan ændre ved?

HUE FRA SIX ACCESSORIES

HUE: SIX ACCESSORIES

Lykke er kun noget DU selv skaber, andre kan bidrage til den, men i sidste ende er det dig, som skal spille med de kort, som du er blevet givet. Jeg kunne brokke mig til dags ende over, at jeg ikke er blevet velsignet med en size 0, men jeg ville næppe bliver mere lykkelig af det – snarere tværtimod – hvilket det også har været i mit tilfælde. Jeg blev blændet af min egen stræben og jagt efter den perfekte krop, at jeg glemte at leve og i stedet ærgre mig. Jeg blev/bliver nødt til affinde mig med den vægt, jeg stadig har, acceptere, og også elske, min krop, som den ser ud, fordi det er nu engang sådan landet ligger, især hvis jeg ikke har kapacitet til at ændre det lige nu og her. Det er en process jeg stadig er igennem, og jeg kan stadig få tilbagefald, og bliver stadig sur på mig selv og have dage, hvor jeg føler mig ligeså stor som en hval. Dog – når jeg sætter tingene i perspektiv – har jeg sgu egentlig et ret godt liv og faktisk styr på det meste! Måske vægten er en måde til at få mig selv ned med nakken – en måde at afstraffe mig selv på?

Mange ser lykke værende endedestinationen men glemmer selve rejsen undervejs.

Jeg har efterhånden lært, at målet ikke behøver at være den eneste rigtige løsning. Nogle gange er det også selve processen og forsøget, som  kan være mest givende, og kan forberede dig til næste gang, du forsøger at nå et mål.

Motivation er godt og selvfølgelig skal man have nogle mål her i livet, om det er at være god til noget, tabe sig, tjene mange penge, score et 12-tal mv. – jeg mener blot, at

Målet helligere nødvendigvis ikke altid midlet.

Nogle gange skal man stoppe op og tænke, om det i bund og grund er det værd? Og hvis ikke man når i mål, er det ikke nødvendigvis, fordi man ikke vil eller forsøger hårdt nok, men måske fordi man ikke har mulighed for det, og man derved evt. skulle overveje at justere ens mål, så de bliver mere realistiske? Jagten på det perfekte kan man gøre i uendelighed! Målet er ikke altid, hvad du i virkeligheden sigter efter. Det var det i hvert fald ikke for mig…


– Shirley

2 kommentarer til “Hvorfor er det lige, at du ikke får, hvad du sigter efter?”

  1. Louise december 9, 2013 hos 10:48 pm #

    Rigtig godt indlæg! Tak for at sætte ord på dine overvejelser.

  2. Daniel april 26, 2014 hos 11:55 pm #

    Fantastisk Shirley du rammer virkelig spot on i livets store og små spørgsmål, med relevante emner samt gode, dybe og brugbare refleksioner herpå. P.s. hvis du endnu ikke har læst Nuets Kræft Eckhart Tolle, så gør dig selv den tjeneste at læse den for den er virkelig god et “must have” for os med hang til filosofi og selvudvikling.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: