Stress af!

18 nov

Jeg er generelt nok en ret stresset person, det indrømmer jeg gerne, omend jeg tidligere nok nærmere var ukontrollerbar-stresset.  Jeg har stadig mange bolde i luften og slapper ikke særlig ofte af, men jeg har i det mindste lært at slappe af.  Min hjerne kører konstant på fuldt tryk – et form for tankekaos.
Jeg har med tiden lært at få orden i dette kaos eller organiseret den.

Jeg har før og kan stadig nogle gange opleve,  at jeg kan være så stresset, at jeg ikke er i stand til at finde hoved eller hale i noget, og jeg derved bliver paralyseret. Paralyseret i den forstand, at jeg slet ikke er i stand til at lave noget som helst, fordi alting virker alt for uoverskueligt, og hvor jeg har mest lyst til bare at ligge ned og sove.

Forestil dig, at du sætter alle de ting du skal gøre og huske på en linje, alle disse gøremål kæmper for din opmærksomhed – det er et kapløb, hvor de alle vil komme først. Du er nemlig ikke i stand til at filtrere det mindre vigtige fra, og kun fokusere det på vigtige lige nu og her – det er nemlig lige præcis det, som gør at det bliver uoverskueligt.

Problemet med at være stresset i længere tid er, at det kan udvikle sig og man kan ende med at blive rigtig deprimeret, hvis ikke man gør noget ved det.

5 ting jeg gør for at holde styr på stressen, og som måske også virker på dig!

SIX-ACCESSORIES1. Anskaf en kalender
Min kalender er efterhånden blevet min bedsteven og næsten en form for dagbog.
Jeg skriver mere eller mindre alt ned i den, og lægger den så væk. Før i tiden huskede jeg bare alt selv, hvilket også resulterede i, at jeg var langt mere stresset. Nu ved jeg aldrig, hvad jeg skal, hvis ikke jeg kigger i min kalender, men det er også ekstremt befriende. Det skal dog være en rigtig fysisk kalender, og ikke den på mobilen, da mobilen kan være et ekstra stress-element.

2. Lad være med at bruge energi og tid på at bekymre dig om noget, som du alligevel ikke kan gøre noget ved før et senere tidspunkt.
Det eneste man får ud af det er endnu mere stress, ondt i maven og hovedpine!

3. Luk øjnene og træk vejret dybt ned i maven 10 gange /
giv en anden et kram i 10 sekunder
Begge ting vil tvinge din krop til at slappe af, og krammet vil udløse kroppens svar på narkotika nemlig; “glæde-stoffet” endorfin.

4. Gør noget godt for dig selv
Hvad enten det er at spise noget lækkert mad, shopping, se tv eller træne, så er det essentielt at finde tid til det!

5. Tal med din familie, venner eller kæreste
Nogle gange har man brug for at sige ting højt, så man selv kan bearbejde det. En anden ting er, at man kan ekstra være irritabel og bare have lyst til at lukke sig inde i en skal, når man er stresset. Det er derfor en god idé at fortælle dine nærmeste det, da du på denne måde opnår mere forståelse fra deres side.

– Shirley

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: