I dag er det kvindernes internationale kampdag

8 mar

Det er præcis 101 år siden kvindernes internationale kampdag blev grundlagt.
Jeg vil derfor benytte muligheden til at lave et blogindlæg om lige netop dette ved at foretage enkelte nedslag typiske for ligestillingsdebatten.


wulffmorgenthaler.dk

Kvindekvoter
Hvis venstrefløjen kommer til magten, vil de gennem kvindekvoter tvinge virksomheder til minimum at have mindst 40 % kvinder i private virksomheders bestyrelser og hvis dette ikke indfries, risikerer de tvangsopløsning.
Det er fejlagtigt at tro at kvindekvoter kan afhjælpe ligestillingsproblematikken b.la fordi der ikke er meget mere ligestilling i at oprette kvindekvoter, da man i forsøget på at undgå diskrimination af kvinder, diskriminerer mænd i stedet og dertil tilsidesætter man også generelle kompetencer. Og er det ikke netop kompetencer, som er det essentielle?
Hvilke kvinder gider desuden have siddende på sig, at de har fået en toplederpost grundet en kvote ?

For få kvindelig iværksættere
Regeringen har nu oprettet en millionpulje, som skal bruges uddannelsesinstitutioner, som skal tilbyde iværksætterkurser kun for kvinder. På trods af, at der egentlig i forvejen findes iværksætterkurser til både mænd og kvinder, men undersøgelser har vist at det hovedsageligt er mænd, som benytter sig af dem og det er et problem, siger regeringen.
Det kan dog diskuteres, hvorvidt kvinderne bliver mere kreative af at gå på disse kurser eller om størstedelen forsat vælger at lade være med at deltage i dem.

Lige muligheder bliver i stedet til resultatlighed
Det problematiske ved den nuværende ligestillingsdebat, som feministerne ligger for dagen, er at man har skiftet retorikken fra at handle om lige muligheder til at handle om lige resultater. Forskellen er mærkbar og farlig: Forestiller vi os et 100-meter løb, ønskede de tidligere feminister fra 1960’erne, at kvinder og mænd skulle starte samme sted på løbebanen (lige muligheder) imens feministerne anno 2011 nu ikke stiller sig tilfredse med dette, men ønsker at kvinder skal have lov til at få et forspring således at både mænd og kvinder slutter samtidigt (resultatlighed). Denne udvikling bør vi som kvinder ikke finde os i – vi har allerede opnået lige muligheder, dette bør være tilstrækkeligt. Vi bør hverken have flere eller færre rettigheder end mænd!

Kvinder kan godt selv

Kvinder og mænd er i store træk forskellige – uden det skal lyde alt for generaliserende. Der er derfor heller ikke noget underligt i, at de prioriterer forskelligt mht. karriere og familielivet. Mange kvinder ønsker en balance mellem disse, hvor mænd i stedet vælger at stille karrieren højest og dertil må betale prisen for dette. Det er ikke fordi vi kvinder ikke er i stand til at få en topstilling, men fordi vi i bund og grund vælger at lade være. Dette underbygges eksempelvis af det faktum at der findes utallige kvinder med flotte eksaminer fra både gymnasium og universitet, men som alligevel ikke søger efter de samme stillinger, som er eftertragtede af mænd.
Vi kvinder behøver derfor ikke nogen form for særbehandling  – vi kan sagtens selv.

Kvindekampen er ikke ovre for alle
I Danmark har mænd og kvinder lige muligheder, men sådan er det desværre ikke i mange lande endnu, og det er vigtigt at huske på. Vi kan derfor bruge dagen på at sætte fokus på denne ulighed som desværre stadig findes og vise vores støtte til disse kvinder, som gennem demonstrationer prøver at bekæmpe kvindeundertrykkelse. Og dette er i bund og grund årsagen til, at vi bør bibeholde denne dag …

/Shirley

En kommentar til “I dag er det kvindernes internationale kampdag”

  1. Michela marts 8, 2012 hos 12:25 pm #

    Hørt Shirley !

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: