Er symmetri lig med skønhed?

23 feb

Ville jeg være pænere, hvis jeg så sådan ud?

Her er det originale billede.

Lige netop denne myte har fotografen Julian Wolkenstein beskæftiget sig med i projektet Echoism.
Projektet gik ud på at fotografere en lille gruppe mennesker og derefter gøre dem symmetriske ved at kopiere begge halvdele af deres ansigter og bagefter sætte den ene halvdel sammen med “sig selv” spejlvendt.

“This is a series of photographic portraits completed in 2010. The subjects were specifically cast for their individual facial features. They were photographed front to camera and in the same position. They were asked not to express emotions or character.“”. – Julian Wolkenstein

…. Resultatet blev dette
Jeg synes personligt selv, og det vil nok lyde MEGET kliché-agtigt, at det er vores små “fejl”, hvis man kan kalde dem det, som gør os charmerende på hver vores måde og gør os til os. Jeg synes de ser uhyggelige og skræmmende dukke-agtige ud. Det er som om de alle mangler et eller andet man ikke lige kan sætte fingeren på. Jeg vil dog heller ikke benægte, at jeg aldrig nogensinde har været irriteret over mit lidt skæve smil, min asymmetriske næse og mit ar på venstre kind, og jeg kunne nok fortsætte flere timer endnu. Nogle ting må man bare lære at leve med, omend det kan være rigtig svært (trust me I know what I am talking about). Til gengæld er jeg også af den holdning, at hvis der er noget som generer én så voldsomt udseendsmæssigt, at det næsten ligefrem hæmmer én i dagligdagen, så synes jeg helt klart man burde gøre noget ved det. Vi lever trods alt kun én gang. Jeg håber ikke jeg lige modsagde mig selv der? Hmm, nok snik snak!

– Hvordan ville du se ud, hvis du havde et symmetrisk ansigt? Prøv HER.
– Læs desuden mere om Julian Wolkenstein og om projektet  HER.

/Shirley

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: